Konferencja „Energetyka w przedsiębiorstwach wodociągowo - kanalizacyjnych”

W dniach 24 - 25 października 2019r. w Polanicy – Zdroju odbyła się jesienna edycja dolnośląskiej konferencji wodociągowej, organizowanej cyklicznie przez Fundację „Dolnośląskie Forum Wodociągowe”. Hasło przewodnie brzmiało: „Energetyka w przedsiębiorstwach wodociągowo - kanalizacyjnych”. Patronatem honorowym konferencję objęła Izba Gospodarcza „Wodociągi Polskie”. Referaty związane z główną tematyką konferencji przedstawili: Pani Dyrektor Monika Gawlik oraz Pan Henryk Kossak, reprezentujący Urząd Regulacji Energetyki – Oddział Terenowy we Wrocławiu oraz Prezes Zarządu WiK Sp. o.o. w Dzierżoniowie, Pan Andrzej Bronowicki, który zaprezentował działalność Dzierżoniowskiego Klastra Energetycznego. Natomiast Pan dr inż. Tadeusz Rzepecki – Przewodniczący Rady IGWP oraz Pani Dorota Jakuta - Prezes IGWP, omówili bieżące problemy dotyczące branży wodociągowo – kanalizacyjnej oraz aktualne działania podejmowane przez Izbę w zakresie benchmarkingu oraz zmian w przepisach dotyczących branży wodociągowo - kanalizacyjnej. W konferencji uczestniczyły osoby zarządzające przedsiębiorstwami wodociągowo-kanalizacyjnymi, zrzeszonymi w Fundacji „Dolnośląskie Forum Wodociągowe” oraz goście z zaprzyjaźnionych stowarzyszeń: Lubuskie Forum Wodociągowe i Regionalne Stowarzyszenie Wodociągowe (Olsztyn). Partnerami konferencji były firmy: Eutit, Kamstrup, AquaSeen, Uponor, Jafar, Endress + Hauser oraz KartGis.